Saturday, July 23, 2011

Mr. Sya dan Mr Ram

Salam mahabbah dari Mr Sya dan Mr Ram

Mr Sya: Assalamualaikum, nama saya Syaaban, Saya ingin mengingatkan anda bahawa jiran saya, Ramadhan  akan datang mengunjungi anda tak lama lagi, dia bawa bersama isterinya iaitu rezeki dan 2 anaknya iaitu, Sahur dan Iftar. Mereka ditemani 3 cucunya, Rahmat, Keampunan dan Barakah. Mereka akan pulang selepas 30 hari dengan pesawat Eid airlines. Hargailah mereka kerana anda akan beruntung dan mendapat berkat. InsyaAllah..

Mr Ram: Saya dan Mr Sya datang jumpa anda setahun sakali je, kehadiran saya kelak akan membuatkan musuh anda (Syaitan) diikat, satu ibadah yang anda lakukan akan dilipatgandakan 10 kali. bersama saya juga ada malam al-Qadr, malam kemuliaan yang lebih baik dari seribu bulan, pada malam itu turun malaikat dan ruh (jibril) dengan izin tuhannya  untuk mengatur semua urusan. Sejahteralah malam itu hingga terbit fajar. Hanya orang yang bertuah je yg boleh jumpa malam al-qadr.

*”Ku mengharapkan RAMADHAN kali ini penuh makna”

* Saya ingin menyeru diri saya dan pembaca budiman agar mempersiapkan diri sebelum menemui ramadhan, bulan mulia, bulan penuh barakah.  

2 comments:

sYaMi-Satu Penjuru said...

hoho, suspenje sya bace MR SYA...hahahaaha
=) gud analogy though=) tp kesian bulan laen x dapat name=p

@inurISLAM said...

hehe.. bulan special..=)