Saturday, April 16, 2011



Pesta buku datang lagi...22 april hingga 1 mei 2011.. erm.. berapa bajet anda tahun ini?... dah dapatkan list buku-buku yang ingin dibeli?.. seumur hidup ana, baru 2 kali sempat ke sana, first masa zaman hingusan di sekolah dulu, second, masa tahun satu di USIM... excited sangat tengok buku, semua rasa macam nak beli, bertimbun-timbun dah buku tersimpan dalam kotak kat rumah.. bleh buat library sendiri agaknya...hehehe


Mungkin peluang yang baik ini, boleh kita luangkan masa bertemu anak usrah, sahabat-sahabat lama mahupun aktiviti bermanfaat bersama keluarga dan anak-anak di pesta buku ini.. insyaAllah moga ia juga satu ibadah untuk kita.. ana sendiripun fikir banyak kali nak gi ke tak.. bukan ape takut kempunan bile tak cukup bajet nak beli buku yang berkenan nanti..hehehe... apa-apa pun, mari kita tanamkan semangat budaya membaca.. membaca itukan jambatan ilmu, semakin banyak kita baca, semakin banyak yang kita tak tahu.. 

Bacalah, kerana ia permulaan ilmu =)

No comments: